Poseren of spontane foto's? - Agi Bodewes Fotografie

Ik vind het ongemakkelijk als ik voor de camera moet staan. Geposeerde foto's van mezelf vind ik saai en onnatuurlijk, en vooral stijf. Ik denk dat veel mensen voelen zo, daarom hoor ik heel vaak van mijn klanten dat ze spontane foto's willen. Maar toch, als we op de shoot zijn, wacht bijna iedereen op mijn aanwijzingen, want zomaar spontaan doen als er een fotograaf voor je staat met haar grote toestel is ook een uitdaging. Bovendien: op echt spontane foto's kijk je vaak weg van de camera, is er dus maar weinig van je gezicht te zien, en ben je niet van je aantrekkelijkste pose gefotografeerd. Niet erg natuurlijk, maar iedereen is het blijst, als een paar foto's tussen zitten, waar ze goed zichtbaar, en aantrekkelijk afbeelden, misschien ook nog direct in de camera kijkend.

Ik merk dus, dat meeste mensen eigenlijk iets tussen de twee zoeken, als ze over spontane foto's praten: zo spontaan mogelijk zonder geforceerde poses, maar wel bewust van de camera, en ze vinden het prettig om te horen, wat ze moeten doen.

In mijn fotografie balanceer ik ook tussen de twee, zeer afhankelijk van de mensen met wie ik te maken heb. Ik maak eigenlijk nooit staatsieportretten waar alle handen, voeten en hoofden precies op de juiste plek vallen. Ik vind gezelligheid en pret veel belangrijker dan de perfecte pose. Maar helemaal los laat ik mijn modellen ook niet echt. Ik weet  hoe een leuke, speelse en aangename fotoshoot in prachtige, gevarieĆ«rde en niet statische beelden kan resulteren. Ik kan jullie de juiste kleine aanwijzingen geven, en de shoot mooi vlot laten verlopen, zodat jullie je natuurlijk blijven voelen. Dan kunnen jullie van elkaar genieten. 

Powered by SmugMug Log In