Trouwfotografie is een verrassend gevarieerde vak, veel meer dan prachtige witte jurken, mooie ceremonies en veel bloemen: het zijn zo verschillende verhalen, zo veel unieke momenten! Ik dacht dat deze keer ik niet mijn lievelingsfoto's ga met jullie delen, maar mijn lievelingsverhalen. De voor mij bijzonderste bruiloften, of momenten van een trouwdag die uitspringen als ik terugkijk op het jaar 2018. En voor het spel heb ik ze een beetje gehusseld: de verhalen zijn niet in de volgorde van de plaatjes, je moet ze zelf bij elkaar zoeken... Succes!

Untitled photo

A. Mijn eerste bruiloft in 2018 was in april, en wat boften wij met het weer! De bruid hoefde het spijkerjasje helemaal niet aan, het zonnetje was warm en de temperatuur prima om buiten in het fris groen omgeving mooie foto's te maken. Ik mocht al 's morgens heel vroeg beginnen, eerst bij de bruidegom in de ouderlijke huis foto's te maken. Het was een huis vol met geschiedenis, je rook het, voelde het en zag het overal. Toen ik binnenliep, de familie  zat lekker casual aan de koffie, net als of het een doodgewone dag is. Maar het was alles behalve doodgewone dag: ook als iedereen het wilde verbergen, er hang een heerlijke spanning in de lucht, een gezellig drukte als broer, zus en vader zich klaar maakten voor de grote dag. 

B. Op deze leuke bruiloft in mei alles was super klein en fijn: de trouwauto, de locatie en de gezelschap. Ook dit was de minst traditionele huwelijk dit jaar: van de paarse jurk en vrolijke pak van de bruidspaar, tot de setting van de ceremonie, welke plaats vond op het terras van het restaurant, tussen de tafeltjes. Het was een warme zomerse dag, de gasten hadden de mogelijkheid om even in de water springen tijdens de receptie. Maar het  leukste moment was wanneer de bruidspaar bekend maakte, dat binnenkort een nog grotere verandering komt in hun leven. Je kunt voorstellen de reacties van de familie en vrienden, prachtig!

C. Voor vele redenen mijn lievelingsbruiloft van dit jaar! Vooral omdat ik deze lieve bruid al vaker had ontmoet, eerst als collega van mijn man, later als opdrachtgever, en als gast op een bruiloft waar ik (na aanleiding van haar aanbeveling) mocht fotograferen. Ze zijn allebei bijzondere mensen, warm, oprecht liefdevol, en heel attent, en zo was hun bruiloft ook. Ze trouwden in het hofje waar ze vroeger woonden, met een ceremonie dat was deels verzorgd door goede vrienden. En het lievelingsmoment: de fotoshoot van ons drietjes, tijdens een wandeling door de markt, een tussenstopje bij de stroopwaffelskraam en in de drogerie, en een lieve vreemde mevrouw die ons een paraplu leende...

D. Een bruiloft met je kinderen: je kunt beter voor alles voorbereiden! Dit bruidspaar en hun dochtertjes heb ik ook al een paar keer gefotografeerd (als zwanger, dan als de baby geboren was), dit maakte het voor mij al bijzonder. Maar daarnaast was het een buitengewoon mooi bruiloft! In een heel smaakvol Ibiza stijl, fijne details, de mooiste taart die ik ooit heb gezien, en fantastisch weer. En het leukst? De twee vaders (die in de echte leven ook nog collega's waren) namen de rol van de BABS aan zich, en maakten er een super leuk, vrolijk en grappig ceremonie van, met heel veel persoonlijke herinneringen, en een echte pluche hamstertje in de bijrol. En niet te vergeten de twee kids, die de ceremonie hier en daar random een andere draai hebben gegeven.  

E. De laatste bruiloft van het jaar... oktober, en nog steeds prachtig weer! Vroeger dit jaar hebben we een love-shoot gedaan met dit koppel, en dat maakte dat toen ik aankwam, het voelde direct al vertrouwd en ontspannen. Maar sowieso hebben ze zich voorgenomen om er een zeer ontspannen dag van te maken, en dat lukte helemaal! Ze hebben met de dichtbije familie en vrienden op het locatie gelogeerd, en op de dag zelf ze hadden alle tijd voor om zichzelf klaar te maken. Het aankleden van de bruid  ging zo vlot, dat ze nog ook de tijd had om even een boekje te gaan lezen! Hoe rustig het aankleden van de bruid was, zo hilarisch en bijzonder was dat van de bruidegom. Hij was geholpen namelijk door een hele groep vrienden, van de sokken tot de riem hoefde hij niets zelf doen. Met een klein beetje fantasie kun je voorstellen wat een pret ik had tijdens het fotograferen in de groom's room :D!

F. Dit was eigenlijk geen bruiloft, maar het heeft heel veel te maken met waarom ik deze vak zo ongelofelijk gaaf vind, en krijgt zeker een plaats tussen de top 8 ervaringen van dit jaar in het huwelijk gebied. Een collega heeft zijn zoon plotseling verloren, de meest afschuwelijk dat met je kan gebeuren. Hij heeft heel veel hulp ontvangen van de community van bruidsfotografen, razend snel en belangeloos. Hij wilde ons bedanken door een dream-fotoshoot te organiseren, met paarden, bruiden en zonsondergang. We waren met heel veel, en het was een fantastische ervaring: het liet me (weer) zien, dat ook als je een hele competitief omgeving werkt, kun je toch elkaar als collega's en vrienden waarderen.

G. Ik fotografeer verrassend weinig in mijn eigen prachtige thuisbasis (Amersfoort), dus ik werd heel blij dat dit stel in het mooi historisch pand in de binnenstad ging trouwen! Ze hebben al een gezinnetje samen, twee prachtige meiden, en de bruid heeft ervoor gekozen om niet in wit trouwen, maar een in prachtig vel kleur. De meiden mochten dezelfde kleur jurk dragen als mam, en wat was dat een plaatje!

H. Simpel, zonder poespas en met oog voor de belangrijkste. Dit bruiloft ging echt over het ja word, trouwen voor de ogen van god, in de kring van de belangrijkste mensen die bij het bruidspaar horen. Het was niet weinig hoor, want de bruid heeft heel veel broers en zussen, we hebben een grote bus gevuld met het gezelschap. Maar voor de fotoshoot hebben we een andere voertuig gekozen: we hebben tussen mooie treinen gefotografeerd, als een herinnering van de tijden dat ze heel veel tijd doorgebracht op stations en treinen om elkaar te kunnen ointmoeten. Mooi, toch?

Vind je het leuk om meer van deze (en andere) bruiloften te lezen? De hele verhalen met foto's staan hier.

Powered by SmugMug Owner Log In